A konfliktus megoldás létmeghatározó!

Conflict-photo[1]

A coaching és a medáció feladata egyaránt a belső, vagy külső, illetve mindkét konfliktus megoldása. Bárhonnan is jöjjön ez a feszítő erő, a megoldása, oldása, feloldása rendkívül fontos, ahhoz hogy a személyiség kikerüljön egy dühöngő, emésztő, háborús zónából.

A konfliktus, mint szó, gondolat, általában negatív érzetet kelt, de egy ilyen erős helyzet értékelése, megítélése, megoldása az emberi személyiség (test-lélek-elme) alapvető szüksége a fejlődéséhez.
Lehetsz konfliktusban a pároddal, főnököddel, barátoddal, családtagoddal, sőt, saját pszichéddel, de még saját testeddel is!
Annál nagyobb vasmacska, mint egy ilyen – úgy hívom -, hulla-hopp karika görgetése, kevés van a világon. Gondolj bele, hányszor képzeled el, mondod, ismételed el ugyanazokat a feszültség mondatokat magadban, vagy hangosan. Ez sejtszinten reflexkör szinten beépül. Azért van az, hogy aztán már csak egy légvétel, mozdulat, apró tett is stresszre ingerel.
Hidd el, a konfliktusok megoldásának optimális ideje 5-15 perc. Megfejteni, megoldani, letisztítani ennyi pont elég.
Az ok, amiért nem történik meg:
– titkolás
– konfliktuskerülés (életbevágó hiba)
– gyengeség (nem fejlődőképesség)
– önbizalomhiány
– lustaság
Egyik sem visz előbbre. Következmény:
– a feszültség az életminőségre tör
– a feszültség az egészségre tör
– fáradtság
– megalkuvás (hazug élet)
– további kudarcok, konfliktusok
Minden ki nem beszélt, le nem zárt csatorna csak egy energia-nyelő űr. A sértődés, a vita, a konfliktus a legteljesebb, legbiztosabb “csövek” az életerő elnyerésében.
Légy erős, bátor, beleálló. Állj ki magadért, ne hagyd, hogy próbatételek áldozata légy, hisz’ meg is nyerheted. Őszintén mérlegelj és higgy abban, hogy a viták nem nélküled dőlnek el!
A konfliktusok nem nélküled dőlnek el, vagy oldódnak meg. Légy része energiáknak, légy része az életednek, fejlődj, alakulj, változz, vagy szilárdulj! A lényeg:
gondolj pozitívan a konfliktusra és ettől válik meg/kiadhatóvá , megsemmisíthetővé.