Mi az a coaching?!

Újabb ismeretlen hátborzongató szó, valahonnan a tengerentúlról? Vagy egy művésznév azoknak, akik szebb köntösbe öltöztetnék egyszerű tevékenységüket?

Nem!

A coaching (ejtsd; kócsing) életforma, létforma, minőség, önmegvalósítás…

Kell hozzá egy ember, Te, akinek elakadása, problémája, tanácstalansága, akadályai, és blokkjai gondolatait uralják, aktivitását csökkentik, életminőségét befolyásolják, emberi kapcsolatait beszűkítik.

Kell hozzá egy másik ember, a Coach, aki a tükröd, a segítőd, a gondozód, a vezetőd… De nem tanácsadó, nem felelősséget vállaló tanár, nem korlátozó Atya és nem sajnáló Anya. Egy tükör, aki a gondolataidat, mondataidat kérdéseivel, segítő feladataival visszatükrözi. Oda bentre az EGO mögé, hogy tisztán lásd és értsd ki vagy a szituációban, ki lehetsz, és ki akarsz lenni. Ami még jobb ehhez el is juthatsz, ha megtervezed, ha felépíted az utat, ha kitartasz rajta és ha újabb és újabb lépcsőfokokat tűzöl ki. Nem leszel egyedül, a Coach-od lesz veled, mindvégig.

Csak egy dolog kell, őszinteség a Coach-hoz, de leginkább magadhoz! Ott az ülés alatt, aztán hallgatunk róla, csak csináljuk, hogy jobb legyen, hogy akadály mentesebb életed legyen, hogy örömteli legyen az utazás. Az Életben.

panderacoach.hu

2014.06.19.