Életvezetés

Tengernyi olvasmány terül el hosszú sorokban online és valid könyvesboltokban. Olyan könyvek, melyek mind arra szólítanak és kérnek légy Boldog, Élj jól, Vezesd az életed kiválóan, Légy pozitív gondolatokkal….És elvileg az ehhez vezető utat a könyvben leírták, neked dolgod más nincs, csak a polcról levenni, hazavinni, elolvasni, megfogadni és aszerint élni,majd máris ott a Harmónia és Boldogság….Aztán így is teszel ahogy a könyvben meg vagyon írva, 1-2 hétig jön egy érzés, egy változás, egy új minőség, aztán újabb könyv, újabb feladatok, újabb üresség érzés.

És nem érted, pedig aki írta olyan Boldog, olyan Harmóniában él, hát csak tud valamit?! : Nekem meg itt nem megy ez és csak keresem az utakat, amiken majd egyszer én is Boldog leszek!!

A kudarc és „fél-teljesség-érzés” oka nem más, mint az, hogy aki a könyvet írta –jószándékkal és segítő energiákkal- általánosságokat írt, hogy minél több emberhez jusson el. Talán felismered magad a soraiban, talán nem…vagy csak részben. Nem ott született ahol Te, nem ott és azokkal telt a gyermek kora akikkel neked, nem oda járt iskolába, nem ott ismerkedett meg emberekkel. Nem az a párja mint Neked, nem azok a gyerekei…Tovább megyek; nem azokon a lábakon jár mint Te és nem az a SZÍV dobog benne…Tehát nem Te vagy…Akkor hogyan is működhetne az ami Neki…Teljesen legalábbis nem lehet, vagyis nem lesz meg a BOLDOGSÁG, a HARMÓNIA, a TELJESSÉG, az ELÉGEDETTSÉG. Mert nem ugyanazt jelenti ez Nektek!

Egy-két könyv kiolvasása megindíthat, kimozdíthat, elgondolkodtathat ugyan, de megváltoztatni egy világot, a Te világodat, Váradat, udvartartásodat, közösségedet nem fogja. Az munka, hosszú munka, és nehéz munka, mert saját magaddal kell elmélyülten dolgozz! Az EGO ellenáll a „támadásnak”, ellenáll a változásnak, hisz olyan „jók” már a megszokott dolgok, még ha nem is eredményesek. De ez a jó meleg, lágy megszokott biztonság, még ha büdi is néha, olyan jó tud lenni…

Ha tényleg változást akarsz és kilépni megszokott rossz reflexkörökből, ahhoz erő kell, kitartás, elszántság, és veríték. Ahogy a pillangó megszületik….lassan, kínlódva ki a bábból.

Sokszor visszafordulnál, sokszor elfelednéd, hogy más akartál lenni és hibáztatsz bárkit aki a környezetedben van, hogy Ő rángatott bele a változásba. Csakhogy senki nem megy olyan úton ami nem tetszik neki. Ha mégis, befolyásolható vagy, vagyis az is egy probléma, azt is kezelni kell!

Szóval csak azt mondom, ha gondod van, problémád, elakadásod, krízised, döntéshelyzeted, ne szégyellj Coach-hoz fordulni. Segíteni fog, nem tanáccsal, hanem eredménnyel. Nem sajnálattal, hanem átérzéssel. Nem kritikával, hanem megoldással. A többi feladat a tiéd. Hisz Te vagy a sofőr…

panderacoach.hu
2014.06. 18.